Problem dzisiejszych ubojni jest stosunkowo jednolity, bowiem koncentruje się on na niedostosowaniu nowoczesnych standardów do przedsiębiorstw z dużym doświadczeniem. Rezultat? Klient ma do wyboru albo
ubojnię doświadczoną, ale niedostosowaną do wymogów stawianych przez Unię Europejską, albo ubojnię zmodernizowaną, ale bez żadnego doświadczenia.
Zrównoważenie podstawą najlepszych ubojni
Jaka jest na to recepta? Prosta i oczywista, a mianowicie
ubojnia bydła, która będzie i zmodernizowana, i doświadczona, a takich na rynku trochę jest. Zresztą, wystarczy poczytać historie tych, które zaczynały skromnie i posiadały bardzo ubogie wyposażenie, po czym zaczęły w siebie inwestować, stawiając na nowoczesność, dostosowanie do wymogów sanitarnych oraz weterynaryjnych.
Szeroki wachlarz ofert
Swoją drogą, nowoczesne ubojnie mają to do siebie, iż charakteryzuje je również szeroki wachlarz ofert, do których zalicza się
skup bydła, ubój usługowy, a nawet sprzedaż mięsa. Po co zatem współpracować z amatorami, skoro do dyspozycji mamy prawdziwych ubojowych profesjonalistów?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz